Αρχική » Eurodesk
 

Ημερομηνία - Τοπική ώρα

Ulti Clocks content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ(ΕΙΝ) μετονομάστηκε σε ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ KAI ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) μετα την συγχώνευση δια απορροφήσεως του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΔΕΚΕ) και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ σε ενιαίο φορέα, που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βάσει της ΚΥΑ 127175/Η (ΦΕΚ Β2508/4-11-2011).

 

Η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.inedivim.gr

H παρούσα ιστοσελίδα έπαυσε να ενημερώνεται αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων της.

Eurodesk PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

Η Ευρώπη είναι γεμάτη ευκαιρίες, οι οποίες για να αξιοποιηθούν είναι αναγκαία η σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, προωθεί, μέσω του Ινστιτούτου Νεολαίας, την πληροφόρηση των νέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θέτει στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες του προγράμματος EURODESK.

Πρόκειται για Δίκτυο, που δημιουργήθηκε το 1995 για να εξελιχθεί από μεμονωμένο σχέδιο

πληροφόρησης στη Σκωτία σε  Ευρωπαϊκό Δίκτυο και υποστηρικτική δομή του Προγράμματος της ΕΕ «Νέα Γενιά σε Δράση».  Έτσι, με την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα 33 εθνικούς εταίρους και πάνω από 1200 τοπικούς εκπροσώπους σε 31 χώρες της ΕΕ, οι οποίοι συντονίζονται από κεντρικό  γραφείο στις Βρυξέλλες.

Το Eurodesk είναι ο κύριος χορηγός/πάροχος  ευρωπαϊκής πληροφόρησης για τις Πολιτικές και τις ευκαιρίες στους νέους και όσους εργάζονται με αυτούς.

 

Στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. οι χειριστές του προγράμματος δέχονται ερωτήματα στα οποία  απαντούν δωρεάν παρέχοντας πρόσβαση σε ευρύ φάσμα πληροφόρησης ευρωπαϊκού και εθνικού επιπέδου. Η πληροφόρηση είναι πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ενδιαφερομένων και  σε τομείς όπως: Εκπαίδευση - Σπουδές - Κατάρτιση - Εργασία - Απασχόληση - Κινητικότητα - Εθελοντισμός - Σεμινάρια - Ανταλλαγές Νέων - Εκδηλώσεις - Ανεύρεση Πόρων και πολλά άλλα.

 

Ερωτήματα που απαντά το EURODESK μπορεί να είναι:

«Αναζητώ χρηματοδότηση για να υλοποιήσω πρακτική άσκηση στη Γαλλία».

«Αναζητούμε στοιχεία επικοινωνίας με σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Επείγον: Αναζήτηση εταίρων για ανταλλαγή νέων στη Σλοβακία».

«Αναζητώ πληροφορίες για σπουδές μόδας στη Γαλλία καθώς επίσης και για χρηματοδότησή τους».

 

Προκειμένου ν’ απαντήσουν ερωτήματα όπως τα παραπάνω οι χειριστές του προγράμματος  χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία όπως την online πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των χειριστών Eurodesk στην Ευρώπη για ανταλλαγή εξειδικευμένων πληροφοριών.

 

Επί πλέον, ανατρέχουν στις σελίδες της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας (www.europa.eu/youth) που είναι η πύλη για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, τη διαχείριση της οποίας έχουν οι ίδιοι οι χειριστές Eurodesk σε όλη την Ευρώπη. Η πύλη είναι «ανοικτή» σε όλους δίνοντας πρόσβαση σε πάνω από 12000 ιστοσελίδες στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Είναι αφιερωμένη στην πληροφοριακή κάλυψη των αναγκών των νέων και παρέχει πληροφόρηση τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δομές, τις πολιτικές  και τις δραστηριότητές της σε θέματα νεολαίας όσο και για κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά. Στις σελίδες της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης οι νέοι μπορούν ακόμη να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονικές συζητήσεις για θέματα που τους αφορούν ως Ευρωπαίους, να αναζητήσουν διάφορες δραστηριότητες ή ευκαιρίες για σπουδές, εργασία και διακοπές ή τέλος να θέσουν τα ερωτήματά τους για διάφορα ευρωπαϊκά θέματα.

 

Οι απαντήσεις του Eurodesk δίνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα, είναι άμεσες  εξειδικευμένες, ακριβείς  και παραπέμπουν τον ενδιαφερόμενο στον αρμόδιο φορέα ώστε να κάνει εκείνος το επόμενο βήμα.